El lleidatà rebaixa el rècord d’ascens i descens del Kilimanjaro en més d’una hora.

El lleidatà Kilian Jornet va sumar ahir una nova gesta al seu palmarès al batre el rècord mundial d’ascens i descens més ràpid del Kilimanjaro, el sostre de l’Àfrica amb 5.893 metres. L’atleta de Montellà i Martinet, de 22 anys, va completar els 8.492 metres de desnivell acumulat en 7 hores i 14 minuts, batent el registre que tenia l’atleta tanzà Simon Mtuym de 8 hores i 27 minuts. A més, el lleidatà també va superar el rècord d’ascensió al cim de 5 hores i 38 minuts que va establir el 2001 l’italià Bruno Brunod. Jornet el va rebaixar fins a 5 hores i 23 minuts.

L’atleta va partir d’Umbwe Gate (1.651 metres d’altura) a les 7.15 del matí a través de la zona boscosa que precedeix les primeres rampes rocoses, on va arribar sobre les 9.25 després de superar 2.149 metres de desnivell positiu. A partir dels 4.800 metres, el lleidatà va prendre la ruta d’ascens Western Breach i sobre les 11.09 va arribar als 5.300 metres, una zona «que semblava una paret, amb grans roques i grava, fruit de l’activitat volcànica», segons va relatar Jornet. Poc després, sobre les 12.38, Kilian trepitjava el cim del Kilimanjaro, rebaixant el rècord de Brunod. En el punt més alt d’Àfrica, el lleidatà va manifestar que «estic cansat, però vull intentar arribar a la meta en una hora», segons van comunicar els organitzadors de l’intent de rècord.

Després de deu minuts de descans, Kilian Jornet va iniciar el descens cap al camp base a través de la ruta Mweka. Aviat va veure el Barafu Camp, on centenars d’alpinistes l’observaven amb incredulitat. A partir de les 13.25, l’atleta de la Cerdanya va comptar amb l’ajuda dels senders que es dirigeixen al Millenium Camp, on va aprofitar per treure’s la sorra volcànica de les sabatilles i menjar-se mig bescuit. Vint minuts més tard, es va endinsar de nou a la zona boscosa, on, segons els organitzadors «Kilian baixava com una roca que s’havia desprès del cim». A les 14.29, Kilian va travessar la línia de meta a l’Umbwe Gate, on l’esperava l’antic recordista, el seu entrenador durant aquests dies d’aclimatació a la zona muntanyosa, i el seu pare Eduard, al costat de la resta de l’organització, que ha gravat el repte de Kilian Jornet.

Aquest any, el lleidatà ha conquerit el Mundial de Vertical Race, la Copa del Món i va ser el guanyador de la Pierra Menta, de les proves més prestigioses de les curses de muntanya.

Fuente: www.segre.com

Por javika

Deja una respuesta